Կարմրահյութ խաղողի սորտից վարդագույն գինու պատրաստման տեխնոլոգիայի մշակում և որակական հատկանիշների հետազոտում : Սեղմագիր՝ Ե.18.01 - «Բուսական և կենդանական ծագման մթերքների վերամշակման և արտադրության տեխնոլոգիա» մասնագիտությամբ տեխնիկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսության /
Ա.Հ. Գաբրիելյան ; Գիտական ղեկավար՝ Կ.Ն. Կազումյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Վ.Ն. Յավրույան, Տ.Լ. Խաչատրյան ; ՀՀ ԿԳՆ ; ՀԱԱՀ.
- Երևան, 2018.
- 30 էջ ; 20 սմ.
Ատենախոսության թեման հաստատվել է Հայաստանի ազգային ագրարային համալսարանի գիտական խորհրդի կողմից:
Գիտական ղեկավար՝ Կ.Ն. Կազումյան: Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Վ.Ն. Յավրույան, Տ.Լ. Խաչատրյան: